Česnakiniai tuno kepsniai

0
643

Jums reikės:

4 gelsvapelekio tuno pjausnių

2 šaukštų citrinos sulčių

Šlakelio saulėgrąžų aliejaus

Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

Kelių susmulkintų česnako skiltelių

2 arbatinių šaukštelių maltų šviežių čiobrelių

1/4 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio pipirų

Pagaminimas:

Į didelį indą sumaišykite citrinos sultis, aliejų, česnaką, čiobrelius ir ten sudėkite tuno pjausnius. Juos išmaišykite gautame padaže ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuomet išimkite tuną iš indo. Jį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet iki aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite lašelį saulėgrąžų aliejaus. Kepkite tuno kepsnius iš kiekvienos pusės po kelias minutes. Kepsniams iškepus – pašlakstykite juos citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!